2 Aylık Bebek Kontrolü
Ayrıca, bizim sormamız muhtemel soruları dikkate almalısınız.
Bebeğinizi tartıp, tüm ölçümlerini alacağız
Tartmak için bebeğinizi tamamen soymanız gerekir. Bebeğinizi tartar, uzunluğu ve baş çevresini ölçer ve sayıları büyüme tablosunda değerlendiriyoruz.
Büyüme tablosu bebeğinizin aynı yaştaki diğer çocuklarla nasıl olduğunu karşılaştırmamızı sağlar. Ancak, büyüme oranı bir ziyaretten diğerine sabit kaldığı sürece 5. veya 95. yüzde oranlarında olması önemli değil.
Tam bir fiziksel muayene yapılıyor
- Kalp ve akciğerler: Herhangi bir anormal kalp ritmini veya solunum problemlerini dinlemek için bir stetoskop kullanılır.
- Gözler : Konjenital göz sıkıntılarının belirtilerini ve diğer problemleri kontrol eder. Ayrıca tıkalı gözyaşı kanallarını ve akışını kontrol ediyoruz.
- Kulaklar: Enfeksiyon belirtilerini arıyoruz ve bebeğinizin sese nasıl tepki verdiğini gözlemleriz.
- Ağız: Diğer şeylerin yanı sıra pamukçuk belirtileri (oral mantar enfeksiyonu) arar.
- Baş: Yumuşak noktaları (fontaneller) ve bebeğinizin kafasının şeklini kontrol eder.
- Vücut: Bebeğinizin reflekslerini ve kas tonusunu kontrol eder ve cildin döküntülerini inceliyoruz .
- Fıtık: Göbek fıtığı veya herhangi bir genişlemiş organ olup olmadığını kontrol ediyoruz.
- Genitaller: Bebeğinizin bezini açar ve enfeksiyon belirtileri olup olmadığını kontrol eder.
- Kalçalar ve bacaklar: Kalça eklemlerindeki sorunları araştırmak için bebeğinizin bacaklarını hareket ettirir.
2 Aylık Bebek Kontrolü : Bebeğinize aşıları yapılacak.
Bebeğiniz, BCG, pnömokok , DTaP , Hib ve çocuk felci aşılarını ve rotavirüs aşısını (ağızdan verilir) yaparız. Ayrıca 1 aylık kontrolde alamadıysa şimdi ikinci hepatit B’yi alacak.
Aşıları bizzat kendimiz yapıyor, sağlık bakanlığı sistemine giriş yapıyoruz. Aşı uygulamasını genellikle randevunun sonunda yapılır, böylece bebeğinizi rahatlatmak için daha fazla zamanınız olur.
Diğer endişeleri giderin
Bebeklere D vitamini damlası vermenizi önerecektir . (Günde 400 ünite D vitamini alıyorlar.)
Konuşacağımız ve size sorabileceğimiz sorular:
- Bebeğiniz nasıl uyuyor? Bu yaşta, birçok bebek geceleri biraz daha uzun süre uyur – belki 4-5 saatlik kesintisiz bir uyku bile uyur.Gün boyunca gün boyunca daha az uyuması normal. Hala günde ortalama 14 ila 16 saat uyku uyumasını bekliyoruz.
- Bebeğiniz ne zaman, ne kadar ve ne sıklıkta besleniyor? 2 aylık bebeklerin çoğu hala her iki ya da üç saatte bir beslenmek ister. Ancak bu ayın sonunda biraz daha az yemeye başlayabilirler. Sizin anne sütünüzün yeterince olup olmadığını anlamak için sizin beslenmenizi ve bazı belirtilerinizi değerlendireceğiz.
- Bebeğinizin bağırsak hareketleri nasıldır? Yumuşak dışkı en iyisidir, ancak renk değişebilir. Kuru veya topak benzeri kak bir kabızlık belirtisi olabilir . Bunu fark ederseniz, bize söylemeyi unutmayın.
- Bebeğinizin baş kontrolü nasıl? Baş kontrolü önemli bir gelişimsel dönüm noktasıdır. Şimdiye kadar bebeğiniz kucağınızda iken başını yukarı kaldırabilmelidir.
- Bebeğiniz onunla konuşurken nasıl tepki verir? Bu yaşta, bebeğiniz kendi başına ve sizle karşılıklı gülmeye başlayabilir. Bu onun dil gelişimindeki ilk adımlardan biridir .
- Bebeğiniz gülümsüyor mu? Çoğu bebek bu yaşta gönüllü olarak gülümsüyor – en eski sosyal davranışlarından biri.
- Bebeğinizin gözlerinde veya eşyalara bakışında olağan dışı bir şey fark ettiniz mi? Her sağlam çocuk kontrolünde gözlerin yapısını ve hizasını ve bebeğinizin bunları doğru hareket ettirme yeteneğini kontrol ederiz.
- Bebeğiniz nasıl duyuyor? İşitme doğumdan itibaren olgunlaşır, bu nedenle bebeğiniz özellikle tanıdıklarınız seslere dönmüyorsa, bize söyleyin.
Sağlam Çocuk Kontrollerinde Neler Yaptık ?
2 Aylık bebek kontrolü benzer konular : 4 Aylık Bebek Kontrolü 6 Aylık Bebek Kontrolü
Leave a Reply